top of page

SPLOŠNA PRAVILA IN POGOJI POSLOVANJA

1. PODJETJE
Ime podjetja: Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p.
Naslov : Zakriž 37a, 5282 Cerkno
Davčna številka: 39503763
Matična številka: 8301948000
Davčni zavezanec: Ne

Poslovna enota: Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p.

Naslov: Ulica bratov Učakar 52, 1000 Ljubljana


Spletna stran: https://www.kozmeticnisalonevelyn.com/
Telefon: 064 294 272
Gmail: kozmeticnisalon.evelyn@gmail.com

Podjetje je vpisano pri registrskem organu AJPES, Izpostava Nova Gorica dne 19.10.2018.

2. SPLOŠNI POGOJI
Splošni pogoji  poslovanja veljajo za uporabo spletnih strani in spletne trgovine, za sklepanje kupoprodajnih pogodb na daljavo, med uporabnikom in podjetjem Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p., Zakriž 37a, 5282 Cerkno, davčna številka: 39503763, matična številka: 8301948000. Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Zakonom o varstvu potrošnikov ZVPot-1, ki se uporablja od 26.01.2023. Objavljeni so na vidnem mestu na spletni strani in so vedno dostopni.  Z uporabo spletnega mesta in pred nakupom ponudnik izrecno opozarja na splošne pogoje ter zahteva, da se uporabnik z njimi seznani in da se z njimi strinja, preden opravi nakup. Če se uporabnik z njimi ne strinja, ne more opraviti nakupa. Splošni pogoji veljajo za vse produkte in storitve in za vse uporabnike. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Pridržujemo si pravico do sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletne trgovine in ostalih spletnih strani.

 

2.1 Opredelitev pojmov
- Ponudnik je Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p.
- Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
- Spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

 

2.2 Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku vedno na voljo:


- Podatki o identiteti ponudnika (podjetje in njegov sedež , matična in davčna številka)
- Kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (naslov elektronske pošte, telefon...)
- Ključne informacije o izdelkih iz ponudbe spletne trgovine
- Informacije o cenah izdelkov
- Način, pogoji in stroški dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem rok dostave
- Informacije o možnih načinih plačila
- Informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
- Informacije o možnih načinih vračila izdelkov

 

3. INTELEKTUALNA LASTNINA
Logotip, pisna in slikovna vsebina spletne strani je po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine, ki pripadajo podjetju Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p. Vsebine objavljene na spletnih straneh se ne sme razmnoževati, prepisovati ali kako drugače razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja.


Vse blagovne znamke, trgovska imena ali imena podjetij, so registrirane blagove znamke teh lastnikov.


4. OPIS STORITEV
Spletna trgovina s kozmetičnimi izdelki. Sem spada prodaja kozmetičnih izdelkov, prehranskih dopolnil in darilnih bonov.  Fotografije izdelkov so simbolične.

 

5. POSTOPEK NAKUPA
Izberite željen izdelek in ga dodajte v nakupovalno košarico. Izdelke in količino vsakega izdelka v košarici je pred potrditvijo naročila možno poljubno spreminjati.

 

5.1 Naročilo oddate po naslednjih korakih:
- Najprej izberete način: standardna dostava ali osebni prevzem v salonu
V kolikor imate aktivno promocijsko kodo, jo vnesete v okno "Vnesi promocijsko kodo" in jo potrdite z gumbom "Uporabi", (promocijsko kodo lahko vnesete tudi pred plačilom naročila).
V kolikor želite k naročilu dodati opombo jo vpišete v okno "Dodaj opombo"
- Navedete kontaktne podatke 
- Navedete naslov in podatke za dostavo
- Navedete podatke za plačilo s plačilno kartico
- Postopek nakupa zaključite z gumbom "Oddaj naročilo"

 

5.2 Potrditev naročila

Pogodba med podjetjem Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p. in uporabnikom spletne trgovine je sklenjena v trenutku, ko uporabnik ponudniku pošlje prvo spletno potrdilo - naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p. in je uporabnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.


Ponudnik po prejemu naročilo pregleda in naročilo potrdi. Za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave lahko ponudnik tudi kontaktira uporabnika na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik uporabnika po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave.

V primeru, da blago ni na zalogi uporabnik tega izdelka ne more dodati v košarico, lahko pa odda povpraševanje o dobavi oziroma kdaj predvidoma bo izdelek ponovno na zalogi. Povpraševanje lahko posreduje na enega izmed kontaktov ponudnika, ki so navedeni na spletni strani. 

 

5.3 Blago odpremljeno
Ponudnik v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi in odpošlje. 

 

5.4 Račun
Uporabnik bo račun za svoje naročilo prejel pisno ali elektronsko. Račun, katerega ponudnik izda, uporabniku služi kot dokazilo o opravljenem nakupu in omogoča reklamacijo izdelkov, odstop od kupoprodajne pogodbe ter vračilo izdelkov.
Če uporabnik računa ne prejme, o tem obvesti ponudnika na kontaktno telefonsko številko: 064 294 272, na elektronski naslov: 
kozmeticnisalon.evelyn@gmail.com ali to kakorkoli drugače sporoči ponudniku.


6. CENE 
Vse cene so v evrih in ne vključujejo DDV. Cena za izbran izdelek velja na dan nakupa oziroma na dan oddaje in zaključka naročila. Popusti oziroma akcijske cene se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo. Pridružujemo si pravico do sprememb cen izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

6.1 Kode za popust
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti in je vedno časovno omejena. Promocijsko kodo mora uporabnik koristiti v omejenem določenem roku, sicer je ta neveljavna.

 

Veljavno kodo vpišete v okence "Vnesi promocijsko kodo", ker se ta pri nakupu NE obračuna samodejno. V primeru, da je koda aktivna in se popust kljub temu ne upošteva pri končnem znesku nakupa, mora uporabnik to sporočiti ponudniku na kontaktno telefonsko številko: 064 294 272, na elektronski naslov: kozmeticnisalon.evelyn@gmail.com ali to kakorkoli drugače sporoči ponudniku, da napako odpravi. V primeru, da uporabnik odda naročilo brez vnosa aktivne kode (npr. uporabnik pozabi vpisati aktivno kodo), se šteje, da je sprejel končno ceno pri oddaji naročila.

 

7. NAČIN PLAČILA
Plačilo se opravi v spletni trgovini preko plačilne kartice. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler kupnina ni v celoti plačana, blago ostane last ponudnika.

 

8. DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

Nakup preko spletne trgovine omogočamo skladno z uredbo EU 2018/302 vsem kupcem iz držav članic EU pod enakimi pogoji. Ker dostavo vršimo le na območju Republike Slovenije, morate v postopku navesti naslov in mesto za dostavo v Republiki Sloveniji. Dostava blaga izven Slovenije ni mogoča.


Naročene izdelke iz spletne trgovine dostavlja Pošta Slovenije. Dobavni rok je praviloma od 1 do 5 delovnih dni. Če izdelki niso na zalogi in je dobavni rok daljši, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca s sporočilom. Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži.
 

Naročila, ki so ob delavnikih oddana  do 11. ure, se odpremi isti ali najpozneje naslednji delovni dan.
 

Strošek dostave znaša 4,50€.  Za nakupe nad 180€, je dostava brezplačna.

Uporabnik lahko pri oddaji naročila izbere tudi osebni prevzem na naslovu:
Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p.
Ulica bratov Učakar 52
1000 Ljubljana

 

9. REKLAMACIJE
Ponudnik odgovarja za napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini ter zagotavlja reklamacijo izdelkov v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije.
Uporabnik lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno zagotavljal, če je poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini ali izdelki kako drugače odstopajo od naročila. Uporabnik lahko prijavi reklamacijo na kontaktno telefonsko številko: 064 294 272, na elektronski naslov: kozmeticnisalon.evelyn@gmail.com ali to kakorkoli drugače sporoči ponudniku. Uporabnik mora vračilu obvezno priložiti kopijo originalnega računa in izpolnjen obrazec o neskladnosti blaga. Ponudnik bo potrdil prejem reklamacije in jo obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov ZVPot-1.


9.1 Neskladnost blaga
Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga.

Več informacij najdete na spodnji povezavi:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO513#

Potrošnik, ki o neskladnosti blaga obvesti prodajalca pod pogoji z določbami iz 80. člena ter zahtevki iz 81. člena ZVPot-1 je upravičen, da:
1. Zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga ;
2. Zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti z natančnim opisom obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena (84. člen ZVPot-1).

Prenesi obrazec za vračilo neskladnega blaga.

Vse dodatne informacije in podrobnosti so navedene spodaj:

84. člen (obvestilo o neskladnosti in pregled blaga)

(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena.

(2) Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost.

(3) Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec izda potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bilo blago kupljeno, ali pa ga sporoči zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil prodajno pogodbo.

(4) Potrošnik prodajalcu omogoči, da blago, za katerega potrošnik zatrjuje, da je neskladno, pregleda.

10. PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILO IZDELKOV
Za odstop od pogodbe veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila  Zakona o varstvu potrošnikov ZVPot-1. Uporabnik ima pravico, da v 14 dneh od dne prevzema naročenih izdelkov ponudniku na kontaktno telefonsko številko: 064 294 272, na elektronski naslov: kozmeticnisalon.evelyn@gmail.com, na obrazcu za odstop od pogodbe ali z nedvoumno izjavo (lahko je tudi ustna, npr. izjava podana preko telefona), iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Razen v primeru po veljavni slovenski zakonodaji in Zakonom o varstvu potrošnikov ZVPot-1, 135. člen (izjeme od pravice do odstopa od pogodbe) o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat.

Več informacij najdete na spodnji povezavi:

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7054


V paket z vračilom  uporabnik navede:
- Številko naročila
- Izdelek, ki ga vrača

Stroške vračila krije uporabnik. Ponudnik bo kupnino vrnil najpozneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila, nazaj na uporabnikov račun iz katerega je bilo oddano naročilo. Če je uporabnik blago že prejel in od naročila odstopi, mora blago nepoškodovano in v nezmanjšani količini poslati ponudniku v 14 dneh po poslanem sporočilu o odstopu od naročila. V primeru poškodovanja blaga v skladu s 142. členom ZVPot-1 uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. (V primeru reklamacije glej točko 9. REKLAMACIJE v Splošnih pogojih). Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa in izpolnjenim obrazcem za odstop od pogodbe.

Prenesi obrazec za odstop od pogodbe.

Paket uporabnik pošlje na naslov:
Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p.
Ulica bratov Učakar 52
1000 Ljubljana

10.1 Informacije o pogojih, rokih in postopkih za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe

 

Prenesi obrazec z informacijami.

 

11. OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Ponudnik se bo trudil za najboljše možno delovanje spletnega mesta.

 

Vsi uporabniki uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost. 

 

Kozmetični salon Evelyn Eva Debeljak s.p. ne priznava nobenega izvajalca izven sodnega reševanja potrošniških sporov-IRPS.

Povezava na platformo SRPS:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

bottom of page