top of page

MICRONEEDLING

Microneedling je terapija, pri kateri s pomočjo posebnega aparata in mikrovbodov povzročimo nadzorovano poškodbo v zgornjih in srednjih plasteh kože (epidermis in dermis), ki aktivira različne rastne faktorje, ti pa sprožijo proces celjenja in nastanek novih kolagenskih in elastinskih vlaken.

Izboljša se gostota, kvaliteta, debelina, elastičnost in prekrvavitev v dermisu. Površina kože postane bolj gladka in napeta, zmanjša pa se tudi število por.

Microneedling je namenjen predvsem glajenju atrofičnih gub in brazgotin (brazgotine po aknah, operacijah, strije) in tudi kot učinkovita terapija, ki upočasnjuje proces staranja kože. Primeren je tako za moške kot za ženske.

Pred terapijo se opravi strokovni posvet, na podlagi katerega določimo število terapij za dosego najbolj optimalnih rezultatov.  Priporočeno število terapij je odvisno od stanja kože in posamezne problematike, ki jo obravnavamo. Časovni razmik med terapijami je približno 2 tedna, pri strijah pa 3 do 4 tedne.

Za izvedbo terapije je zelo pomembna tudi predpriprava, zato je 72 ur pred postopkom odsvetovana uporaba retinolnih pripravkov, prav tako koža ne sme biti izpostavljena soncu. Priporočena je uporaba visokih količin vitamina C in uporaba zaščitnega faktorja SPF30 oz več. Na dan postopka ne uporabljajte ličil.

Po terapiji je na koži prisotna rdečica od 2 – 48ur, saj smo s postopkom spodbudili prekrvavitev in intenzivno obnovo kože. Koža je lahko rahlo občutljiva na dotik. Približno po 72 urah se na koži pojavi rahlo luščenje, ki je lahko prisotno do 7 dni. Po 7 do 10 dneh je koža v normalnem stanju.

Zelo pomembno je da prvih 24 ur po terapiji na koži ne uporabljamo nobenih kozmetičnih proizvodov ali ličil. Na dan terapije prav tako ne uporabljamo bazenov, savn, ne izvajamo športne aktivnosti in masaž obraza. Področje lahko hladimo z hladnimi oblogami. Po 48 urah po postopku je dovoljena samo uporaba prilagojenih kozmetičnih proizvodov, skladno s terapijo (blaga čistilna sredstva, humektanti – vlažilci), po 72 urah pa lahko ponovno uporabljamo predhodno kozmetiko in zaščitni faktor SPF30 oz več.

Trajanje: 30 – 60min

MICRONEEDLING MANJŠA BRAZGOTINA

Cena: 60€

MICRONEEDLING VEČJA BRAZGOTINA

Cena: 90€

MICRONEEDLING STRIJE MANJŠA POVRŠINA

Cena: 100€

MICRONEEDLING STRIJE VEČJA POVRŠINA

Cena: 125€

 

MICRONEEDLING OBRAZ IN VRAT

Cena: 125€

 

MICRONEEDLING OBRAZ IN VRAT (PAKET 4 TERAPIJ)

Cena: 440€

 

MICRONEEDLING OBRAZ, VRAT IN DEKOLTE

Cena: 140€

 

MICRONEEDLING OBRAZ, VRAT IN DEKOLTE (PAKET 4 TERAPIJ)

Cena: 490€

bottom of page